• Haberler
  • Spor
  • Türkiye'nin EURO 2024 Macerası Yarın Başlıyor

Türkiye'nin EURO 2024 Macerası Yarın Başlıyor

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki F Grubu ilk maçında yarın Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda Gürcistan ile karşılaşacak.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Türkiye, F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip, yarın TSİ 19.00'da oynanacak maçta Gürcistan'ı yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

2 TAKIM GEÇMİŞTE KAÇ MAÇ YAPTILAR

Türkiye ile Gürcistan bugüne kadar toplam 5 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 2'si resmi, 3'ü özel karşılaşmalardı. Türkiye, bu maçlardan 3 galibiyet alırken, 1 kez mağlup oldu ve 1 maç da berabere bitti. Bu karşılaşmalarda Türkiye 12 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. İki takım en son 24 Mayıs 2012'de Avusturya'da oynanan hazırlık maçında karşılaştı ve Türkiye 3-1 kazandı.

TÜRKİYE'NİN 627.MAÇI

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan maçıyla tarihindeki 627. maçına çıkacak. Türkiye, bu zamana kadar oynadığı 626 maçtan 242 galibiyet, 236 mağlubiyet ve 148 beraberlik aldı. Bu maçlarda toplam 853 gol atan milliler, 897 gol yedi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bugüne kadar milli takımın başında 8 maça çıktı. Bu maçlardan 3'ü resmi, 5'i özel karşılaşmalardı. Montella yönetiminde Türkiye, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Türkiye, Avrupa Şampiyonası elemelerinde D Grubu'nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile karşılaştı. Ay-yıldızlı ekip, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 17 puan toplayarak grupta lider oldu ve Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.

GÜRCİSTAN'DAN BİR İLK

Gürcistan, Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Grubu'nda İspanya, İskoçya, Norveç ve Güney Kıbrıs ile oynadı. Grubu 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 8 puanla 4. sırada tamamladıktan sonra play-off'lara katıldı. Play-off C Yolu'nda Lüksemburg'u 2-0 yenen Gürcistan, finalde Yunanistan'ı penaltılarla geçerek tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.

MAÇIN HAKEMLERİ

Türkiye - Gürcistan maçını Arjantinli hakem Facundo Tello yönetecek. Yardımcılıklarını Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky yapacak. Dördüncü hakem ise Litvanyalı Donatas Rumaas olacak. VAR hakemi olarak ise İspanyol Alejandro Hernandez görev alacak.

MAÇ KADROSU

Kaleciler: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır
Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu
Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökcü, Salih Özcan
Forvet: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı

Bakmadan Geçme