• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye'nin İkinci Astronotu Tuva Cihangir Atasever Bugün Uzaya Gidiyor

Türkiye'nin İkinci Astronotu Tuva Cihangir Atasever Bugün Uzaya Gidiyor

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde yer alacağı Virgin Galactic yerel saatle 17.30 sularında New Mexico'daki Spaceport tesisinden havalanması planlanıyor.

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde yer alacağı Virgin Galactic'e ait "VSS Unity" yörünge altı aracını taşıyan uçağın, ABD yerel saatiyle 08.30 sularında (TSİ 17.30) New Mexico'daki Spaceport tesisinden havalanması planlanıyor.

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever'in araştırmacı astronot olarak bulunduğu 6 kişilik "Galactic 07" ekibinde ABD'den iki, İtalya'dan da bir özel astronotun yanı sıra 2 pilot bulunacak.

Türkiye'nin İkinci Astronotu Tuva Cihangir Atasever Bugün Uzaya Gidiyor

Virgin Galactic, Atasever’in uçuş öncesi video mesajını yayınladı. Astronot Atasever’in üniformasının kolundaki Türkiye bayrağının yanında annesinin memleketi olan Azerbaycan bayrağı dikkat çekti. Atasever, daha önce Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını göğsünde uzaya götüreceğini belirtmişti.

 Atasever daha önce basına yaptığı açıklamada “Annemin memleketi olan Azerbaycan'ın bayrağı da bu uçuşta benimle beraber Türk bayrağının hemen yanında, göğsümün üzerinde iki bayrağı uzaya taşıyor olacağım. Nasıl yeryüzünde bu iki ülkenin bayrakları yan yanaysa bu iki millet omuz omuzaysa uzay yolculuğum esnasında da yine yan yana olacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme