• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye'nin İlk Turbofan Motoru Başarıyla Çalıştırıldı

Türkiye'nin İlk Turbofan Motoru Başarıyla Çalıştırıldı

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'ün paylaştığı bilgilere göre, TF6000 projesi kapsamında milli motor test sisteminde ilk kez çalıştırılmıştır. Bu motor, ilerleyen süreçte KIZILELMA ve ANKA-3 gibi önemli projelerde güç kaynağı olarak kullanılacaktır ifadelerini paylaştı.

Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru olan TF6000, Millî Muharip Uçak KAAN için önemli bir adımdır. Bu motor, teknoloji kazanımı, test ve kabiliyet gösterimi için özel olarak tasarlanmış ve gerçek bir askeri turbofan motorun sahip olması gereken özelliklere sahiptir.

İLK KEZ ÇALIŞTIRILDI

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'ün paylaştığı bilgilere göre, TF6000 projesi kapsamında milli motor test sisteminde ilk kez çalıştırılmıştır. Bu motor, ilerleyen süreçte KIZILELMA ve ANKA-3 gibi önemli projelerde güç kaynağı olarak kullanılacaktır.

SAVUNMA SANAYİNDE YERLİ ÜRETİMLER ARTTI

TF6000 projesi, Türkiye'nin askeri uçak motoru teknolojisi alanında önemli bir adımı temsil etmektedir. Ayrıca, bu proje kapsamında ilgili aksesuar alt sistemleri de geliştirilerek yerli yan sanayi firmalarına ve tecrübeli insan gücüne katkı sağlanmıştır. Bu sayede, Türkiye'nin kritik teknoloji alanındaki bağımsızlığı güçlenmiş ve milli savunma sanayisindeki yerli üretim kapasitesi artırılmıştır.

Bakmadan Geçme