• Haberler
  • Spor
  • Türkiye'nin Ülke Puanına En Çok Katkı Yapan Takım Belli Oldu

Türkiye'nin Ülke Puanına En Çok Katkı Yapan Takım Belli Oldu

Türkiye açısından kritik öneme sahip listeye en çok katkı yapan takımlar da belli oldu. Zirve de Türkiye'nin Avrupa'daki tek temsilcisi var.

Uluslar Arası Futbol Federasyonu (UEFA) tarafından yayınlanan ülke puanı katkı listesi güncellendi.

Ülkelerin Avrupa liglerinde kaç takımla mücadele edeceğinin belirlendiği liste yayınlandı.

Türkiye açısından kritik öneme sahip listeye en çok katkı yapan takımlar da belli oldu. Zirve de Türkiye’nin Avrupa’daki tek temsilcisi var.

Avrupa’daki yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam eden ve son oynadığı karşılamadan 3-0’lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, Türkiye’nin ülke puanına en çok katkı yapan takımı oldu.


Fenerbahçe’nin ezeli rakibi ve Süper Lig’de amansız bir şampiyonluk mücadelesi verdiği rakibi Galatasaray ise listede ikinci sırada yer aldı.

Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımını deplasmanda 3-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, bu zaferin ardından UEFA ülke puanına bir artı daha yazdırdı.
Fenerbahçe’nin bu galibiyeti, Türkiye’nin UEFA ülkeler sıralamasındaki puanını da artırdı. Türkiye, 38.100 puanla 9. Sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Bu sıralama, gelecek sezonlarda Avrupa kupalarına katılacak takımların sayısını ve kura torbalarını belirleyecek.

 

BEŞİKTAŞ HAYAL KIRIKLIĞI 

Bu sezon ne Avrupa’da ne de ligde istediği başarıyı yakalamayan Beşiktaş, UEFA ülke puanı katkı listesinde de hayal kırıklığı oluşturdu.


Avrupa macerasına Fenerbahçe ile birlikte UEFA Konferans Ligi’nde başlayan ancak gruplarda aldığı kötü sonuçlarla henüz grup aşamasında elenen Beşiktaş, ülke puanına katkı sıralamasında da 4. sırada yer aldı.

Ülke Puanına Katkı Yapan Takımların Sıralamas Şu Şekilde;

Corendon Alanyaspor- 0.100
Yeni Malatyaspor- 0.500
Tümosan Konyaspor- 0.500
Yukatel Adana Demirspor- 0.875
Trabzonspor- 2.600
EMS Yapı Sivasspor- 3.500
Beşiktaş- 3.750
RAMS Başakşehir- 6.800
Galatasaray- 9.375
Fenerbahçe- 10.100

Bakmadan Geçme