TUSAŞ Saldırısı Göz Göre mi Geldi? Şok İddia!

Türkiye'yi yasa boğan ve 5 kişinin şehit olduğu TUSAŞ saldırıları ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından dile getirilen iddia çok ses getirecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen ve 5 kişinin şehit olduğu 22 kişinin de yaralandığı terör saldırısı ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

Saldırıyı hain terör örgütü PKK üstlenirken, saldırının hemen ardından güvenlik zafiyeti var mı soruları akıllara gelmişti. Özellikle CHP'li milletvekilleri saldırıyla ilgili ciddi anlamda güvenlik zafiyeti iddialarını gündeme taşırken bir iddia daha ortaya atıldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, TUSAŞ'a düzenlenen saldırı öncesinde emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) TUSAŞ'ı güvenliği artırmaları yönünde uyardığı ancak bütçe ve benzeri gerekçelerle güvenliğin artırılmadığını iddia etti.

Saymaz'ın köşesinde yer verdiği yazı ve iddia şu şekilde;

"PKK, dün TUSAŞ’taki terör eylemini üstlendi. Örgüt saldırıyı sahiplendiği açıklamasında sivilleri hedef almadığını ileri sürerek, şöyle dedi: 'Hareketimiz ve ona bağlı güçler asla sivilleri hedeflemez.'

Taksici Murat Aslan’ı öldürüp cesedini bagaja koyan, eşinin gönderdiği çiçeği almak için kapıya gelmiş Zahide Güçlü Ekici’nin canına kıyan onlar değilmiş gibi, canilik ve ahlaksızlıkta sınır tanımıyorlar. Sanırsın, Kızılay’da otobüs durağında bekleyenlere, Merasim Sokak’ta servisine binenlere, Dolmabahçe’de maçtan çıkanlara PKK değil, Japon Kızıl Ordusu saldırdı.

SON UYARI 2 EKİM'DE

Şu bir gerçek: İstihbarat ve güvenlik zaafiyeti olmasaydı PKK, bu saldırıyı gerçekleştiremezdi. Edindiğim bilgiye göre Emniyet, 2 Ekim’de TUSAŞ’ı ve şirketin bağlı olduğu Savunma Sanayi Başkanlığı’nı “Önlemleri arttırın” diye uyardı. MİT’in de uyarıda bulunduğu ileri sürülüyor. Savunma Sanayi Başkanlığı ve TUSAŞ’ın bütçe veya başkaca sebeplerle önlemleri arttırmadığı iddia ediliyor. Teröristlerin G-1 diye bilinen ana girişin kapısından 650 metre geride bulunan, jandarma kontrolündeki bariyeri engele takılmaksızın geçmiş olması da izaha muhtaç… Jandarmaların araçları kontrol etmeden güvenlik noktasından geçirdiği görülüyor.

BARİYER AÇIK JANDARMA KONTROLÜ YOK!

Emniyet, “Önlemleri arttırın” diye TUSAŞ’ı uyarırken, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı’nın dış kapıdaki görevli sayısını arttırmamış olması dikkat çekiyor.

Bir kaynağım şu bilgileri verdi: 'Önce jandarma noktasından geçiyorsunuz. Bariyerin sıklıkla açık olduğu kapı bu. Ardından saldırının olduğu kapıya ulaşıyorsunuz. Asıl aramanın jandarma noktasında yapılması gerek ama bugüne kadar yapıldığını hiç görmedim. Bariyer hep açık ve jandarma kontrolü hiç olmuyor. Araçlar bu kapıdan girdikten sonra park alanına veya lojmana gidebiliyor. Saldırının olduğu kapı, çalışanların kart okutarak şirkete girdiği kapı ve burada özel güvenlik duruyor. Kimse üzerinde yeterince durmuyor ama güvenlik açığı çok fazla.'

TUSAŞ ve Aselsan’ın Anadolu’daki fabrikaları ve üslerinde de güvenlik zaafiyeti olabileceği ifade ediliyor. Öte yandan, güvenlik politikalarından sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcılığının ihdas edileceği vurgulanıyor."

Bakmadan Geçme