• Haberler
  • Gündem
  • Tuvalet Kavgası Yapan Cumhuriyet Başsavcısı Savcı Olarak Atandı

Tuvalet Kavgası Yapan Cumhuriyet Başsavcısı Savcı Olarak Atandı

Antalya'nın Kaş ilçesinde Avukat Hakan Tüzen ile yaşadığı 'personel tuvaleti' tartışmasının ardından gündeme gelen Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu'nun görev yeri değiştirildi. Feyzoğlu

HSK, 2024 yılına ait Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı. Kararname kapsamında toplam 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi; bunlardan 4 bin 9'u adli, 290'ı ise idari yargı alanında görev yapıyor.

SAVCI OLARAK ATANDI

Görev yeri değiştirilenler arasında, Kaş Adliyesi'nde Avukat Hakan Tüzen ile yaşadığı tuvalet tartışması sonrası dikkat çeken Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu da yer aldı. Feyzoğlu, bu kararname ile Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Afyonkarahisar'a savcı olarak atandı.

NE OLMUŞTU?

16 Mayıs'ta Kaş Adliyesi'nde saat 16.50 civarında, adliye binasındaki tuvalete giren Avukat Hakan Tüzen ile aynı zamanda tuvalette bulunan Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında bir tartışma yaşandı. Avukat Tüzen, Başsavcı Feyzoğlu tarafından zorla dışarı çıkarıldığına dair iddialarda bulundu. Bu olayın ardından, tuvaletin kilidi değiştirildi ve avukatların girişine yasaklandı.

Yaşanan bu kriz, Antalya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile Adalet Bakanlığı'na taşındı. İlk görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadığı açıklanmasına rağmen, Antalya Baro Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez’in bakanlık nezdinde gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda, tuvaletin avukatların kullanımına yeniden açıldığı duyuruldu.

Bakmadan Geçme