Üç aylar ne zaman başlayacak? Üç aylar nedir?

Üç ayların başlangıç tarihi ne zaman? Üç aylar nedir? Soruların cevabını öğrenmek için haberi inceleyebilirsiniz.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte bu yıl üç ayların ne zaman başlayacağı merak edilip araştırılıyor. Özellikle üç ayların ilk ayı olan ve Haram Aylar arasında yer alan Recep ayının ne zaman başlayacağı en çok merak edilenler listesinin başında yer alıyor. Peki, üç aylar ne zaman başlayacak? İşte, Receb, Şaban ve Ramazan 2024 başlangıç tarihi...

NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Üç aylar Hicri Recep ayının başlamasıyla birlikte başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi'ne göre 2024 üç aylar Receb Ayı'nın başlayacağı 12 Ocak Cuma günü başlayacak.

ÜÇ AYLAR NEDİR?

Üç aylar veya Mübarek üç aylar, Hicri takvimde yer alan ve İslam dinine göre mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Faziletli sayıldığı için bu dönemde ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve mübarek Ramazan ayına hazırlık yapılır.

Peygamber Muhammed'in bir hadisine göre Recep Allah'ın ayıdır, Şaban Peygamber Muhammed'in ayıdır, Ramazan da ümmetinin ayıdır. Ayrıca Recep ayı, Regaib Kandili ve Miraç Kandili'ni; Şaban ayı Berat Kandili'ni ve Ramazan ayı da Kadir Gecesini barındırır.

 

Bakmadan Geçme