• Haberler
  • Yerel
  • Üçüncü defa alkollü yakalanan sürücünün cevabı şok etti

Üçüncü defa alkollü yakalanan sürücünün cevabı şok etti

Aksaray'da alkollü araç kullanırken polisten kaçan şahsın verdiği cevap şok etti.

Aksaray'da alkollü araç kullanırken polisin uygulama noktasına giren ve kaçmaya çalışan bir sürücü, polis tarafından yakalandı. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Selçuk Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen uygulama sırasında, 68 ACD 998 plakalı otomobilin sürücüsü polisin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Ancak sürücünün kaçış girişimi, önlem alan ekipler tarafından engellendi.

Sürücü A.K. (40), araçtan indikten sonra alkollü olduğunu itiraf etti ve cep telefonuyla yakınını arayarak polis memurlarıyla görüştürmek istedi. Bu isteği polisler tarafından reddedilen sürücü, alkol kontrolüne tabi tutuldu ve 1.12 promil alkollü olduğu tespit edildi. Sürücünün ehliyetine daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan dolayı el konulduğu öğrenildi.

"İNSANLIK HALİ"

Basın mensuplarına "Çok da bir şey yok, lütfen çekmeyin" diyen sürücü, "Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?" sorusuna ise gülerek "İnsanlık hali" yanıtını verdi. A.K.'ye alkollü araç kullanmaktan dolayı 12 bin 997 TL para cezası kesildi ve ehliyetine 2030 yılına kadar el konuldu. İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücünün aracı ise olay yerine çağrılan yakınına teslim edildi.

Bakmadan Geçme