• Haberler
  • Spor
  • UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Çeyrek Finale Yükselen Takımlar Belli Oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Çeyrek Finale Yükselen Takımlar Belli Oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale kalan 8 takım belli oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde heyecan dorukta! Son 16 Turu'nda mücadele eden takımlar arasından çeyrek finale yükselenler belli oldu. Deplasman ve ev sahibi maçlarının ardından ulaşılan sonuçlar, birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Türkiye'nin gururu Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise karşısında aldığı skor avantajıyla çeyrek finale adını yazdırdı. İlk maçta deplasmanda rakibini 3-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, rövanş maçında 1-0 mağlup olmalarına rağmen tur atladı.

Son 16 Turu'nda Viktoria Plzen, Fiorentina, PAOK, Aston Villa, Club Brugge, Lille ve Olympiakos da çeyrek finale yükselen takımlar arasında yer aldı.

Çekya'nın temsilcisi Viktoria Plzen ile İsviçre'den Servette arasındaki maç golsüz eşitlikle sonuçlanırken, PAOK Yunanistan'dan Dinamo Zagreb'i 5-1 gibi net bir skorla geçti.

Aston Villa, İngiltere'yi gururlandırarak Ajax'ı 4-0 mağlup ederken, Club Brugge Norveç ekibi Molde'yi 3-0'lık bir skorla saf dışı bıraktı.

Fransa'dan Lille, Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale adını yazdıran diğer bir takım oldu. Yunanistan'ın güçlü ekibi Olympiakos ise İsrail'den Maccabi Tel Aviv'i deplasmanda 6-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselen bu takımlar, Avrupa'nın en prestijli kupalarından biri olan UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyonluk için mücadele edecekler.

Çeyrek final eşleşmeleri ve maç programı ise ilerleyen günlerde UEFA tarafından açıklanacak.


UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanşında alınan sonuçlar şöyle:
Viktoria Plzen (Çekya) - Servette (İsviçre): 0-0
Fenerbahçe-Union Saint - Gilloise (Belçika): 0-1
PAOK (Yunanistan) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan): 5-1
Fiorentina (İtalya) - Maccabi Haifa (İsrail): 1-1
Aston Villa (İngiltere) - Ajax (Hollanda): 4-0
Club Brugge (Belçika) - Molde (Norveç): 3-0
Lille (Fransa) - Sturm Graz (Avusturya): 1-1
Maccabi Tel Aviv (İsrail) - Olympiakos (Yunanistan): 1-6

Bakmadan Geçme