• Haberler
  • Spor
  • UEFA, Merih Demiral Hakkında Neden Soruşturma Başlattı?

UEFA, Merih Demiral Hakkında Neden Soruşturma Başlattı?

Dün oynanan Türkiye-Avusturya maçından sonra UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Türkiye'nin 2-1 galip geldiği Avusturya maçının ardından Almanya'da ırkçılık tartışmaları gündeme geldi. Türk Milli Takımı'nın iki golünü de atan Merih Demiral'ın sevinç gösterisi olarak "bozkurt işareti" yapması Almanya'da eleştirildi. Demiral, bu hareketin arkasında gizli bir anlam olmadığını, sadece mutluluğunu göstermek istediğini belirtti.

GOL SEVİNCİ IRKÇILIK OLARAK MI ANLAŞILDI?

Almanya'nın iç istihbarat kurumu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), Ülkücü Hareketi "Almanya'daki Türk aşırı sağı" olarak tanımlıyor ve iç güvenlik açısından tehdit oluşturduğunu değerlendiriyor. Ancak bozkurt selamı yasak değil. Maç sırasında taraftarın bu işareti yaygın şekilde kullanması da eleştirilere neden oldu. Tehdit Altındaki Halklar Derneği (GfbV) temsilcisi Kamal Sido, bu sembolün barışçıl bir yanı olmadığını ve birçok azınlık grubu için cinayetler, dışlama ve baskı ile eş anlamlı olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Leipzig'de oynanan maç öncesi bir grup Avusturya taraftarı "Almanya Almanlarındır. Yabancılar dışarı" şeklinde ırkçı sloganlar attı ve Alman polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Türkiye, çeyrek finalde Hollanda ile 6 Temmuz'da Berlin'de karşılaşacak.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme