• Haberler
  • Siyaset
  • UEFA'nın Merih Demiral Kararına AK Parti'den İlk Yorum

UEFA'nın Merih Demiral Kararına AK Parti'den İlk Yorum

UEFA Disiplin Kurulu'nun Merih Demiral'a verdiği 2 maç men cezasına spor ve siyaset camiasından tepki yağıyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamayla karara tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) Merih Demiral'a 2 maç men cezasının, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürdüğünü açıkladı.

AK Parti'li Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "UEFA Disiplin Kurulu'nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır. UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığını göstermektedir. UEFA'nın bu kararı, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür" dedi.

ÇİFTE STANDART, HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Ülkemize ve millî futbolcumuz Merih Demiral'a uygulanan bu çifte standarda karşı hukukî yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "UEFA'nın, hukukî hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandığımız haksız ve yanlı kararını kınıyoruz. Ülkemize ve millî futbolcumuz Merih Demiral'a uygulanan bu çifte standarda karşı hukukî yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Futbolcularımıza inanıyoruz. Onlar da gereken cevabı yeşil sahada verecektir" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme