• Haberler
  • Gündem
  • Uğurcan Ağcaoğlu Neden İntihar Etti? İşte Detaylar!

Uğurcan Ağcaoğlu Neden İntihar Etti? İşte Detaylar!

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde asistan hekim olan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu dün akşam intihar etti.

Ağcaoğlu'nun kesin ölüm nedeni henüz bilinmezken, ilaç içerek intihar ettiği öne sürülen doktorun dün istifa ettiği söyleniyor.

Mobbing iddiaları

Ağcaoğlu'nun ölüm nedeni henüz bilinmiyor ancak DEÜ Hastanesi'nde asistanların mobbinge uğradığı bir süredir konuşuluyordu.

Acilden istifa eden asistanlar

Geçtiğimiz yıllarda soruşturma, sürgün haberleriyle gündeme gelen DEÜ Hastanesi çalışma koşulları açısından iyi bir üne sahip değil. Sağlık emekçilerinin uğradığı baskı zaten daha önceden biliniyor.  

Ancak, neredeyse her hastanede ağır koşullar altında çalışan asistan hekimler, özellikle DEÜ acilinde adeta köle gibi çalıştırılıyor. Günde 13-14 saatlik çalışma, artık kabullenilmiş durumda. Öğlen başlayan acil nöbeti ertesi gün gece bitiyor. Asistan hekim bir sonraki sabah da mecburen işe gidiyor. Acil asistanı ayda 11-12 kez acil nöbeti tutuyor.

Hastaneye, bulunduğu konum itibariyle çok hasta geliyor. Acildeki asistan hekimlereyse "döner sermayeyi" artırdığı için, "hastaya hızlı bakılacak yeşil alanda hasta beklemeyecek, çok hastaya bakılacak" baskısı yapılıyor. 

Bakmadan Geçme