• Haberler
  • Dünya
  • Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail'e Tokat Gibi Cevap!

Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail'e Tokat Gibi Cevap!

Uluslararası Adalet Divanı tarafından yapılan açıklamada, 'İşgal altındaki Filistin toprakları parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birimdir. İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır' denildi.

Uluslararası Adalet Divanı, Filistin'i kana bulayan, taş taş üstünde bırakmayan ve on binlerce masum sivili katleden İsrail'e tokat gibi cevap verdi.

Uluslararası Adalet Divanı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşgal altındaki Filistin toprakları parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birimdir. İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır. İsrail, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da işgalcidir. İsrail'in işgal ettiği toraklardaki yerleşim politikaları Cenevre Sözleşmesini ihlal etmektedir. İsrail uzun süredir Filistin topraklarını işgal ediyor.

İŞGALCİ EGEMENLİK HAKKINI KULLANAMAZ!

İşgalci egemenlik hakkını kullanamaz, işgal bu kadar uzun sürmez. İsrail'in işgalci yerleşim politikası uluslararası hukuka aykırıdır. İsrail'in işgalci politikası Lahey tüzüklerine aykırıdır. İsrail'in işgal ettiği topraklarda Filistinlilere ait doğal kaynakları kullanması uluslararası hukuka aykırıdır. İsrail'in işgal ettiği topraklardaki uygulamaları buralarda kalıcı olarak yerleşme amacı taşıdığını gösteriyor. İsrail, hiçbir şekilde işgal ettiği Filistin toprakları üzerinde egemenlik hakkına sahip değildir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıntılar geliyor...

Bakmadan Geçme