Umay Akçay kimdir?

İsrail ordusuna katılarak Gazze'de katliama katıldığı bilinen Umay Akçay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gazze'de katliam yapan İsrail ordusuna katıldıklarını beyan eden Umay Akçay hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gazze'de katliam yapan İsrail ordusuna katıldıklarını beyan eden Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay isimli şahıslar hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

UMAY AKÇAY KİMDİR?


Umay Akçay, sosyal medyada İsrail ordusuna katıldığını açıklamasıyla gündem oldu. Yaptığı paylaşımlarda Türk vatandaşı bir Yahudi olduğunu belirtmiştir. Kendini hakkında kişisel çok fazla detay bulunmamaktadır.Umay Akçay sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Türk vatandaşı bir Yahudi olarak ülkeme döndüm ve İsrail ordusuna katıldım. Anavatınımızı savunmaktan gurur duyuyoruz. Herkes gelmeli ve orduya destek vermeli. Sevgiler Türkiyem" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşım üzerine bir çok tepki alan Umay Akçay bir paylaşım daha yaparak "Gönüllü olarak IDF İsrail Silahlı Kuvvetlerine katıldım. Birkaç yobazın zoruna gitmiş. Vatanımızı ve doğruluğu savunmak neden zorunuza gidiyor. Hamas bir terör örgütüdür" dedi.

Bakmadan Geçme