Ümit Özlale 2.Kez İYİ Parti'den İstifa Etti!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum.

TV'DE İSTİFA ETMEDİM DEDİ! SOSYAL MEDYADAN İSTİFASINI DUYURDU

İYİ Parti'den istifa ettiği iddiaları ile gündeme gelen İzmir milletvekili Ümit Özlale, Odatv'ye yaptığı açıklamayla söylentileri yalanladı. Özlale "İstifa etmedim, hala partideyim," dedi.

Son günlerde İYİ Parti'den istifa ettiği yönünde söylentiler dolaşan Ümit Özlale, Odatv'nin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Özlale, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "İstifa etmedim, hala partideyim" açıklamasını yaptı.

YARIM SAAT SONRA İSTİFASINI DUYURDU!,

İzmir milletvekili Ümit Özlale Odatv'de canlı yayına çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra sosyal medyadan istifa ettiğini ilan etti.

Ümit Özlale partide demokratik bir ortamın kalmadığını düşündüğünü daha önce de belirtmişti. Parti içerisinde görüş ayrılıkları bulunduğu konuşuluyordu. Ümit Özlale daha çok sol görüşe yakın olması hasebiyle İYİ Parti içerisindeki milliyetçilerle uyuşamayan bir tutum sergiliyordu. Söylemleri ile bazen parti içerisinde de tepki alan Özlale görüşlerini açıkça ifade edemediğinden dolayı partiden istifa etti.

DAHA ÖNCE DE GİDİP GELMİŞTİ!

İzmir Milletvekili Ümit Özlale, 8 Nisan 2024'te sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamayla İYİ Parti'den ayrıldığını açıklayarak istifa ettiğini duyurmuştu. 19 günün ardından, 27 Nisan 2024 tarihinde İYİ Partinin yeni genel başkanı Müsavvat Dervişoğlu seçilince GİK üyesi olarak partiye geri döndüğünü açıklamıştı.

Ümit Özlale 2.Kez İYİ Parti'den İstifa Etti!

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

1971 doğumlu Özlale, ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boston College'da ekonomi doktorası yapmıştır. Kariyeri boyunca Bilkent ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi gibi prestijli üniversitelerde görev almış, makroekonomi, maliye politikası ve kalkınma ekonomisi konularında çalışmalarda bulunmuştur.

Özlale, Merkez Bankası politikaları, bütçe açıkları ve kalkınma üzerine yaptığı araştırmalarla tanınır. Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarına dair eleştirileri ve çözüm önerileriyle bilinir. Aynı zamanda İYİ Parti'de ekonomi politikaları üzerine çalışmalar yürütmektedir. İYİ Parti'den 2023 Genel Seçimleri'nde İzmir Milletvekili seçildi.

Bakmadan Geçme