• Haberler
  • Gündem
  • Ünlü Çay Markası Raflardan Toplatılıyor! Zararlı Madde Bulundu

Ünlü Çay Markası Raflardan Toplatılıyor! Zararlı Madde Bulundu

Almanya'da, özellikle Türk gurbetçilerin yoğun olarak tükettiği CHI Forest çayı için toplatma kararı alındı. Sağlığa zararlı maddeler içerdiği belirlenen çay hakkında yetkililer harekete geçti. Bakanlık, toplatılacak ürünler hakkında 'Bu çayı içmeyin' uyarısında bulundu.

Ünlü Çay Markası Raflardan Toplatılıyor! Zararlı Madde Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde cıva içeren ton balığı ve alerjik makarnaların ardından bir başka gıda ürünü daha toplatılıyor. Almanya'da üretim yapan ve özellikle Türklerin yoğun olduğu bölgelerde bulunan CHI Forest markasına ait bazı çaylarda zararlı mikroplastikler bulundu. Yetkililer, stoklanmış ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi ve iade edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu çayların üreme başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.

Almanya'da yoğun çay tüketen Türkler, CHI Forest çaylarının en sıkı müşterileri arasında yer alıyor. Özellikle Türk nüfusunun yoğun olduğu Kreuzberg'deki marketlerde satılan yasaklı çaylar, geçtiğimiz günlerde toplatılmaya başlandı.

Toplatılan ürün hakkında bilgiler:

Ürün: CHI FOREST Sütlü Yasemin Çayı
Ürün Miktarı: 450 ml
Üretici: Ochama Süpermarket Zinciri (Çin)

Dortmund'da hizmet veren Çinli şirket, web sitesi üzerinden sütlü çayın geri çağrılması nedeniyle müşterilerinden özür diledi.

Bakmadan Geçme