Ünlü Kuruyemiş Markasının 150 Şubesi Kapatıldı

Türkiye'nin dört bir yanında 200'ün üzerinde şubesi bulunan büyük kuruyemiş zinciri Maksul Gıda, mahkeme tarafından iflas kararı aldı.

Ünlü Kuruyemiş Markasının 150 Şubesi Kapatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de son yıllarda artan iflas dalgasına her gün yeni bir şirket ekleniyor.

Kuruyemiş ve baharat sektörünün önemli isimlerinden Maksul Gıda, kısa süre içinde 200'ün üzerinde şubeye ulaşarak Türkiye genelinde geniş bir ağ oluşturmuştu. Ancak pandemi sonrası ekonomik belirsizlikler ve yüksek faiz politikaları şirketin mali durumunu zorlaştırdı. Üç yıl önce konkordato talebinde bulunan şirketin durumu daha da kötüleşti.

Mahkeme, şirketin mali durumunu değerlendirmek için bilirkişi raporu talep etti. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar tarafından hazırlanan raporda, Maksul Gıda'nın toparlanmasının zor olduğu belirtildi.

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, yapılan duruşmada Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi. Şirketin yalnızca kamuya değil, aynı zamanda birçok işçiye de ödeme yapmadığı ortaya çıktı.

150 ŞUBE KAPATILDI

Kararla birlikte şirketin tasfiye süreci başlatıldı. Şirketin borcu 400 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Önceden 200'e kadar çıkan şube sayısı, şu anda 50'ye düştü. Kapanan 150 şubeden sonra, kalan 50 şubede de boşaltma işlemleri devam ediyor. Yaklaşık 200 Maksul Gıda çalışanı, aylardır maaşlarını alamadıklarını belirterek büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Bakmadan Geçme