• Haberler
  • Gündem
  • Uraz Kaygılaroğlu: Can Güvenliğimden Endişe Eder Hale Geldim!

Uraz Kaygılaroğlu: Can Güvenliğimden Endişe Eder Hale Geldim!

Sakla Beni dizisinin başrol oyuncusu Uraz Kaygılaroğlu, fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar gündem olmuştu. Kaygılaroğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul Fatih'de İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in Semih Çelik tarafından vahşice katledilmesinin ardından sevgilisi Sayna Soleimanpour'un sergisinde verdiği pozlarla gündeme gelen oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, can güvenliğinden endişe eder hale geldiğini söyledi.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün sorularını cevaplayan Kaygılaroğlu, yaşanan gelişmelerden dolayı çok üzgün olduğunu ve kendisinin hedefe konulmasını doğru bulmadığını söyledi.

Elinde kasap bıçağı, kadın kafası ve kanlar içerisinde pozlar veren Uraz Kaygılaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sergi benim değil sergi başka bir sanatçının sergisi. Ben sadece bir işinde yer aldım. Bu yılın Nisan 16’sında sergilenmişti. O dönemdeki kız arkadaşımın sergisiydi. İlk kişisel sergisiydi ve ortaya çıkan iş özelinde insanların tepkisi olmuştu. Bu tepkilerin nereye varacağını bunun kadın cinayetleriyle ilgili bir yere varacağını öngöremediğim, bir akıl tutulması yaşadığım ve toplumun dinamiklerini yaralarını ne kadar tetiklediğini öngöremediğim ardından özür de dilemiştim ama anladığım kadarıyla bu özür de kabul görmedi. 

SAHNELERİ BIRAKIR BAŞKA İŞ YAPARIM!

Hem Ayşenur hem İkbal’in ailesi özelinde tüm Türkiye özelinde hepimizin çok üzgün olduğunu söylemek istiyorum. Semih Çelik adlı caninin yaptığı bu eylemin sonucunda bu işin öznelerinden birisi haline gelmiş olmam beni çok üzdü. Genelde bu iş cambaza bak gibi oluyor. Olup bitenden ziyade bir hedef belirleniyor bugün ben oluyorum yarın başkası oluyor. Aslında konunun özelinden biraz uzaklaşıyoruz gibi oluyor. 
Eğer bunların bitmesi ben ve benim gibi üçüncü şahısların toplumdan men edilmesi, bir daha göz önüne çıkmamasıysa ben bunu seve seve canı gönülden kabul ederim. Bir daha da ne sahnede ne televizyonda ne de başka bir yerde kendimi göstermek zorunda değilim. Başka bir iş yaparım. 

CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞE EDİYORUM

Şahsımın karıştığı grup isimlerini hayatım boyunca ne iş yaptıklarını bilmiyorum. Öyle isimlerle bir araya geliyorum ki ben kendi can güvenliğimden de üçüncü bir şahıs olarak hedef gösterildiğim ortaya konulduğumdan da kendi can güvenliğimden endişe eder haldeyim. Tabi ki bu ailelerin yaşadıklarının yanında konu bile değil yaşadıklarım ama sorunun kaynağı başka bir yer değil. Sistematik olarak isimlerimiz bir şekilde sosyal medya üzerinden pompalanıyor. Bir vahşi ile bir cani ile aynı kefeye konulan o an cambaza bak boş ver orada olup biteni dercesine suçlu cadı avı yapılan hedef gösterilen bir durumdan bahsediyoruz."

MUHABİR

Bakmadan Geçme