• Haberler
  • Dünya
  • Ürdün'den İsrail'e: Savaş ilanı kabul edeceğiz!

Ürdün'den İsrail'e: Savaş ilanı kabul edeceğiz!

Son dakika haberi... Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri Ürdün'e tehcir etmeye yönelik her türlü girişimini 'savaş ilanı' olarak kabul edeceklerini bildirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, resmi temaslarda bulunmak üzere Amman'a gelen Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile ortak basın toplantısı düzenledi. Safedi, toplantıda İsrail'e çok sert bir uyarıda bulundu.

'HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ SAVAŞ İLANI KABUL EDECEĞİZ'

Ürdün'ün, İsrail'in, Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik baskınlarıyla ilgili dava açmak için gerekli hukuki dosyaları hazırladığını ifade eden Safedi, bu dosyaların sunulacağı makama ilişkin bilgi vermedi.

Safedi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri Ürdün'e tehcir etmeye yönelik her türlü girişiminin "savaş ilanı" olarak kabul edileceğini vurguladı.

Uluslararası toplumu Batı Şeria ve tüm bölge bir savaş alanına dönmeden önce harekete geçmeye çağıran Safedi, bölgedeki durumun daha kötüye gitmemesi atılacak ilk adımın Filistin topraklarındaki saldırıların durdurulması olduğunu belirtti.

'NETANYAHU YENİ ŞARTLAR ORTAYA ATARAK MÜZAKERELERİ SEKTEYE UĞRATIYOR'

Ürdün Dışişleri Bakanı, Hamas ile İsrail arasındaki dolaylı müzakerelere ilişkin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, tavır değiştirip yeni şartlar ortaya atarak müzakereleri sekteye uğrattığını dile getirdi.

Bakmadan Geçme