• Haberler
  • Gündem
  • Vatandaş Teşhisi Koydu İşte Türkiye Ekonomisinin En Önemli Problemi

Vatandaş Teşhisi Koydu İşte Türkiye Ekonomisinin En Önemli Problemi

Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir? sorusunun yöneltildiği ankette, gıda ve konut fiyatları öne çıktı.

Kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan anket çalışmasında Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarının ne olduğu vatandaşlara soruldu. Sorunun tespitini vatandaşın kendisi yaptı.
Sosyal siyasal, memnuniyet ve pazar kamuoyu araştırmaları gerçekleştiren ASAL Araştırma ve Danışmanlık şirketinin, 2 bin kişiyle yaptığı ‘Türkiye Siyasi Gündem’ anketinde vatandaşların birinci gündem maddesi gıda ürün fiyatlarındaki artış oldu.
ASAL Araştırma’nın Ocak ayında 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yaptığı ‘Türkiye Siyasi Gündem’ anketinin sonuçları açıklandı.
“Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?” sorusunun yöneltildiği ankette, gıda ve konut fiyatları öne çıktı.
Öte yandan yoksulluk ve açlık sınırı belirlenirken kullanılan temel başlıklar ankete katılanların birinci gündem maddesi oldu.
Buna göre 0,95 güven aralığı ve +/-2,5 hata payı hesaplanan anketin sonuçları şöyle listelendi:
Gıda ürünleri fiyatlarındaki artış yüzde 29, kira ve konut fiyatlarındaki artış yüzde 14, akaryakıt fiyatlarındaki artış yüzde 10, işsizlik yüzde 9, Doğal gaz, elektrik ve su fiyatlarındaki yükseklik yüzde 8, enflasyon yüksekliği yüzde 7, vergi oranlarının yüksekliği yüzde 7, faizlerin yüksekliği yüzde 6, eğitimsizlik yüzde 4, kamuda israf yüzde 3, sosyal eşitsizlik yüzde 2 ve cari açık yüzde 2 olarak belirlendi.

Bakmadan Geçme