• Haberler
  • Ekonomi
  • Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den Kamuda Tasarruf Açıklaması

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den Kamuda Tasarruf Açıklaması

Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili adayı olan vergi uzmanı Ozan Bingöl 'kamuda tasarruf' ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu

KAMUDA TASARRUF NEDİR?

Maliye BakanI Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinden sonra düzgün gitmeyen ekonomiyi iyileştirme yöntemlerinin arasında "kamuda tasarruf" yöntemi yer almaktadır. Peki nedir bu kamuda tasarruf:

Tasarruf için hazırlanan üç ayaklı eylem planında acil olmayan kamu yatırımlarının ertelenmesini, belli görevler dışında makam araçlarının sınırlanmasını, görevin gerekleri dışında alınan ödenek, huzur hakkı ve maaşların kaldırılması gibi maddeler içeriyor.

OZAN BİNGÖL NE DEDİ?

"Kamuda tasarruf için; lüks makam arabaları, şatafatlı makam odaları, hesapsız makam harcamalarını azaltmak önemli ancak daha da önemlisi liyakatsiz, işlevsiz, niteliksiz kişilerin işgal ettiği o makamları boşaltmaktır. Bakın gözleri ışıldayan birinin KKM nedeniyle iki yılda ülkeye maliyeti 1 trilyon 58 milyar 285 milyon liradır. Bu paraya vazgeçilen vergiler dahil değildir"

 

 

OZAN BİNGÖL KİMDİR?

Ozan Bingöl, 1981 yılında Sivas'ta doğdu. 1998 yılında girdiği Gazi Üniversitesinden 2002 yılında mezun oldu. Doktora yaparken Costa Rika, Malta, Fransa gibi ülkelerde çalışmalarda bulundu. 2005 yılında Kamudaki görevine başladıktan kısa bir süre sonra özel sektörde hayatına devam etme kararı alıp bir süre “Mevzuat, Eğitim, Araştırma Başkanı” olarak görev yaptı. Başkent Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak ders veriyor.

Bakmadan Geçme