Vin Dİesel'e taciz davası

Aktörün eski asistanı Vin Diesel bugün Los Angeles'ta, Hızlı ve Öfkeli yıldızının 2010 sonbaharında Fast Five'ın çekimleri sırasında kendisi için çalışırken kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden bir dava açtı.

Los Angeles'ta açılan ve Vanity Fair tarafından alınan davada davacı Asta Jonasson , Diesel'in şirketi One Race tarafından Fast Five'ın yapım aşamasında olduğu Atlanta'da oyuncu için çalışmak üzere işe alındığını belirtiyor . Davada Jonasson'un o dönemde sinema okulu programından yeni mezun olduğu ve iş sorumlulukları arasında partiler düzenlemek, Diesel'e partilerde eşlik etmek ve kadınlarla birlikte fotoğraf çekilmesi durumunda kendisine fiziksel olarak yakın mesafede olmasını sağlamak olduğu belirtiliyor. etkinliklere uzun süredir sevgilisi olmadan katıldı.

Dava, cinsel saldırının yanı sıra, diğer şeylerin yanı sıra cinsiyet/toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılık, kasıtlı duygusal sıkıntı yaratma, düşmanca çalışma ortamı, haksız fesih ve misilleme iddiaları da bulunuyor. Ayrıca Diesel ve prodüksiyonunu örtbas etmeye çalışmakla suçluyor ve Jonasson'un "aşağılanma, duygusal sıkıntı, zihinsel ve fiziksel acı ve ıstırap çektiğini ve çekmeye devam ettiğini" belirtiyor.

Davaya göre, One Race'de çalışırken bir gizlilik anlaşması imzalayan Jonasson, sonraki yıllarda da sessizliğini korudu. Dava dosyasında, cinsel saldırı ve taciz vakalarında gizlilik anlaşmalarının uyulmasını sağlayan bir uygulama ile 2009'da ortaya çıkan cinsel istismar iddialarına ilişkin zaman aşımından geçici olarak feragat etmişti. Şİmdi ise bir kanun sayesinde iddialarda bulunabildiği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme