• Haberler
  • Gündem
  • Walmart, Türkiye'de Ofis Açıyor! Walmart Nedir, Ne İş Yapar?

Walmart, Türkiye'de Ofis Açıyor! Walmart Nedir, Ne İş Yapar?

Dünyanın en büyük perakende mağazalarından birisi olan Walmart, Türkiye'de ofis açacak. Haberin duyulmasının ardından Walmart nedir, ne iş yapar? Sorularının cevabı merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD'de perakendenin neredeyse yüzde 10-15'ini yöneten çok uluslu ABD şirketi Walmart'ın Türkiye'de ofis açacağını belirterek, "Walmart, Türkiye'den alımlara başlıyor. Mobilya bunlardan biri, dondurulmuş gıda bunlardan bir başkası. Şu anda 2-3 alanda Türkiye'yi bir tedarik merkezi olarak görüyorlar." dedi.

WALMART NEDİR NE İŞ YAPAR?

Walmart, dünyanın en büyük perakende şirketlerinden biridir. Şirketin kökenleri, 1962 yılında Sam Walton tarafından kurulan küçük bir mağazaya dayanıyor. Bugün ise Walmart, 27 ülkede yaklaşık 11.000 mağazası ile hizmet veriyor ve yaklaşık 2,3 milyon kişiyi istihdam ediyor. Walmart’ın en önemli özelliklerinden biri, her şeyin ucuz olduğu bir mağaza olmasıdır. Şirket, büyük bir hacimde mal satın alarak, tedarik zincirindeki maliyetleri düşürür ve bu tasarrufu müşterilere yansıtır. Bu nedenle, Walmart’ın raflarında bulabileceğiniz ürünler, diğer perakendecilerde bulabileceğinizden daha düşük fiyatlarla satılmaktadır.

Walmart’taki ürün yelpazesi oldukça geniştir. Mağazalarda giyim, elektronik, ev gereçleri, mobilya, oyuncaklar, kitaplar, müzik ve hatta gıda ürünleri bile bulabilirsiniz. Şirket ayrıca, kendi markası altında ürettiği ürünlerle de müşterilerinin beğenisini kazanmaktadır. Walmart özellikle müşteri hizmetlerinde de kendini göstermekte ve her müşterisine yardımcı olmaktadır. Şirket, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için birçok strateji kullanmaktadır. Mağaza personeli, müşterilerle ilgilenirken, müşteri hizmetleri departmanı da online veya telefon üzerinden müşterilere yardımcı olmaktadır.

MUHABİR

Bakmadan Geçme