X'te Beğeni Sekmesi Neden Gizlendi?

Elon Musk'ın satın aldığı sosyal medya platformu X'e yeni bir güncelleme geldi. Artık kullanıcıların beğendiği paylaşımlar diğer kullanıcılar tarafından görülemeyecek. Bu güncellemenin neden getirildiği ise merak ediliyor.

X’in sahibi Elon Musk’ın yeni güncellemeyi açıklamasının ardından kullanıcılar, kendi paylaşımlarındaki beğenileri hala görebiliyor ancak diğer kullanıcıların paylaşımını kimlerin beğendiğini artık göremiyor.

X'TE BEĞENİLER SEKMESİ GİZLENDİ

Artık bir kullanıcının profiline girildiğinde beğeniler sekmesi gizli kalacak.

Güncelleme hem masaüstü hem de mobil versiyonlarında kullanıma sunuldu.

Uygulamanın geçerli olmasıyla kullanıcılara "Beğenilerin artık gizli. Daha fazla gönderiyi beğenmek, 'Sana Özel' akışını iyileştirir" bildirimi gönderildi.

X'TE BEĞENİ SEKMESİ NEDEN KALDIRILDI?

Bilidirimi alan kullanıcılar beğeni sekmesinin neden kalktığını araştırmaya başladı. Söz konusu güncellemenin ardından platformun sahibi Elon Musk'tan açıklama geldi.

Elon Musk konuyla ilgili "İnsanların saldırıya uğramadan gönderileri beğenmelerine izin vermenin önemli olduğunu" ifadelerini kullandı.

Kullanıcıların platform üzerinde politik konular gibi risk taşıyan konulardaki paylaşımları rahatlıkla beğenebilmesi ve paylaşımların platformdaki beğeni sayılarını arttırmanın bir yolu olması da Elon Musk tarafından açıklandı.

Güncelleme, daha önce platform tarafından premium abonelerine sunulan bir özellikti.

Bakmadan Geçme