Yavaş'tan Muhalefet Turu

Önceki gün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, bugün de Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

Önceki gün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret eden aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Yavaş, Davutoğlu’nun ardından Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

Yavaş’ın ziyaretleri kamuoyunda “destek turu” olarak adlandırılırken yerel seçimlerde Saadet Partisi ve Gelecek Partisi liderlerinden destek isteyip istemediği merak konusu oldu.

Yavaş’ın Davutoğlu ziyaretinde olduğu gibi Temel Karamollaoğlu ziyaretinin ardından da her iki taraftan da ziyaretin konusuna ilişkin açıklama yapılmadı.

Mansur Yavaş’ın 2023 genel seçimlerindeki Millet İttifakı’nın iki önemli ortağı olan ve mecliste birlikte grup kuran Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ni arka arkaya ziyaret etmesinin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de ziyaret edip etmeyeceği siyaset gündeminin merak edilen konuları arasında yer aldı.

Akşener, geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki tavırlarından dolayı korkaklıkla suçlamış, taraflar birbirlerine yönelik karşılıklı açıklamalarda bulunmuştu.

Bakmadan Geçme