• Haberler
  • Dünya
  • Yemen'de binlerce kişi, ABD İngiltere ve İsrail için sokaklara döküldü

Yemen'de binlerce kişi, ABD İngiltere ve İsrail için sokaklara döküldü

Başkent Sana'nın Sebin Caddesi'nde bir araya gelen Yemenliler, cuma namazının ardından ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği hava saldırılarını protesto etti.

ABD ve İngiltere’nin düzenlediği saldırılar yüz binlerce Yemenli tarafından protesto edilirken Filistin’e de destek gösterisi düzenlendi.

Başkent Sana’nın Sebin Caddesi’nde bir araya gelen Yemenliler, cuma namazının ardından ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği hava saldırılarını protesto etti.

Filistin ve Yemen bayrakları taşıyan göstericiler, “İsrail’e ölüm, ABD’ye ölüm” sloganları attı.

ABD, İngiltere ve İsrail karşıtı sloganlar atan göstericiler ayrıca Filistin’e desteklerini ifade etti.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya platformundan “milyonluk gösteri” adıyla Sana’da düzenlenen protesto ve destek gösterisine ilişkin görüntüleri paylaştı.

ABD ve İngiliz savaş uçakları, gece saatlerinde Yemen’in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenlemişti.

Gösteride konuşma yapan Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali El-Husi, "Biz ne ABD kıyılarına saldırdık, ne ABD adalarına geçtik, ne de ABD’ye saldırdık. Ülkemize yönelik saldırılar terörizmdir. ABD şeytandır” dedi.

Gösteride konuşma yapan Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali El-Husi, “Biz ne ABD kıyılarına saldırdık, ne ABD adalarına geçtik, ne de ABD’ye saldırdık. Ülkemize yönelik saldırılar terörizmdir. ABD şeytandır” dedi. El-Husi, ABD’nin dünyaya yalan söyleme konusunda inanılmaz olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

“Onlar terörist. Ama Yemen halkının farkındalığı çok başka bir farkındalıktır. Siz Yemenliler ABD’nin kendini savunduğunu mu yoksa terörist olduğunu mu düşünüyorsunuz.”

Bakmadan Geçme