Yeni asgari ücret rakamı kulislerden sızdırıldı!

Asgari ücretle ilgili uzmanlardan tahminler gelmeye başladı, ancak kesin bir rakam öngörülemiyor. İşçiler yüksek zam beklerken, işverenler daha temkinli. Kulislerde ise bazı rakamlar sızmaya başladı.

Yeni asgari ücret rakamı kulislerden sızdırıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücret zammı için heyecan dolu bir bekleyiş sürüyor. Milyonlarca çalışan, 2025'te geçerli olacak yeni asgari ücreti merakla bekliyor. Gözler, Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu’na çevrildi.

Orta Vadeli Program'da, yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 41,5 olarak belirlenmiş durumda. Bu veriler, asgari ücret zammının belirlenmesinde kritik bir rol oynuyor. Temmuz ayında ara zam almayan işçiler, en az yüzde 40 oranında bir artış bekliyor. Ancak farklı senaryolar da konuşulmaya başlandı. Bazı ekonomistler, zammın enflasyonu artıracağı endişesiyle daha düşük bir artış olabileceğini öngörüyor.

ZAMLI ASGARİ ÜCRET ORANLARI

Uluslararası kuruluşlardan da asgari ücret zammı hakkında çeşitli tahminler gelmekte. Alman Deutsche Bank, geçtiğimiz günlerde yeni yılda asgari ücretin yüzde 25-30 arasında artmasını beklediklerini açıkladı. Ancak bu oranların dışında da farklı tahminler söz konusu. Bazı uzmanlar, zammın yüzde 35-40 aralığında olacağını belirtiyor.

Yapılan tahminler arasında yeni asgari ücret rakamları şu şekilde sıralanıyor:

  • Yüzde 25: 21,252 lira
  • Yüzde 30: 22,102 lira
  • Yüzde 35: 22,952 lira
  • Yüzde 40: 23,802 lira
  • Yüzde 45: 24,652 lira
  • Yüzde 50: 25,503 lira

Bakmadan Geçme