Yeni Merkez Bankası Başkanı Kim Olacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevinden istifa etmesinin ardından yeni başkanın kim olacağı merak konusu oldu.

Ekonomi dünyası, yeni Merkez Bankası Başkanı Kim Olacak? Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Akçay Merkez Bankası Başkanı mı Olacak? Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal Yeniden Başkan mı Olacak? sorularını yöneltmeye başlarken soruların cevabı henüz netlik kazanmadı.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hafize Gaye Erkan’ın istifasını tamamen kendi kararı olduğunu duyururken yeni göreve gelecek Merkez Bankası Başkanı ve ekibine de başarılar diledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programının, kesintisiz ve kararlılıkla devam ettiğine dikkati çeken Şimşek, “Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır. Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.


Mehmet Şimşek’in bu açıklamalarının ardından ekonomi kulislerinde iki isim ön plana çıktı. TCMB Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Akçay ve Eski TCMB Başkanı Naci Ağbal. Şimşek’in hangi ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a önereceği merak konusu olurken Erdoğan konu ile ilgili açıklamada bulunmadı.

Bakmadan Geçme