• Haberler
  • Gündem
  • Yeni yasa yolda! Artık o akrabalarla evlenmek yasaklanıyor

Yeni yasa yolda! Artık o akrabalarla evlenmek yasaklanıyor

Hükümet, son zamanlarda artan kuzen evliliklerine karşı yasa tasarısı hazırlamaya başladı ve bu evlilikleri yasaklamayı hedefliyor.

Yeni yasa yolda! Artık o akrabalarla evlenmek yasaklanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere’de yayımlanan The Spectator dergisinde, İsveç'teki kuzen evliliklerinin yarattığı riskler üzerine bir makale yer aldı ve bu durum İsveç hükümetini harekete geçirdi. 

İsveç, kuzen evliliklerine yönelik önemli bir yasaklama hazırlığı içinde. Uzun süredir yasal olan bu evlilikler, göçmen toplulukların artmasıyla daha yaygın hale gelince hükümetin dikkatini çekti. Gelecek yıl bu evlilikleri yasaklayacak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığı bildiriliyor.

Norveç, geçtiğimiz yaz kuzen evliliklerini yasaklamıştı ve İsveç’in de benzer bir adım atması bekleniyor. Ayrıca, Danimarka’nın da aynı şekilde bir yasa çıkarmayı planladığı ifade ediliyor. İsveç hükümeti, bu yasakla birlikte toplumsal ve genetik riskleri azaltmayı hedefliyor.

Ancak sorun sadece sağlık riskleriyle sınırlı değil. İsveç hükümeti, kuzen evliliklerine karşı getirilecek yasağın sağlık sorunlarının yanı sıra organize suçla mücadele hedefi taşıdığını da belirtti. Bu evliliklerin, çocuklarda kalp kusurları ve gelişimsel bozukluklar gibi sağlık sorunlarına yol açmasının yanı sıra, aile içi bağlılıkları artırarak suç çetelerinin güçlenmesine katkıda bulunduğu vurgulanıyor.

Son yıllarda şiddet yanlısı çetelerle mücadele eden İsveç, kuzen evliliklerinin bu çetelerin yayılmasındaki rolünü de göz önünde bulunduruyor. 2022’de liberal-muhafazakâr hükümetin iktidara gelmesiyle birlikte, çetelerle mücadeledeki önlemler hız kazanmış durumda.

Bakmadan Geçme