Yeniden Refah ile AK Parti Arasında Kritik Görüşme

Yerel seçimler öncesi partiler arası ittifak çalışmaları hız kazanırken Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti kurmayları bugün akşam saat 19.30'da bir araya gelecek. YRP Genel Merkezinde gerçekleştirilecek toplantıya AK Parti kanadından AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz katılacak.

YRP ile AK Parti İttifak Konusunda Anlaştı mı?

Daha önce YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmişti.
Ziyaretin ardından her iki taraftan da bir açıklama yapılmasa da ziyaretin yerel seçim öncesi ittifak ziyareti olduğu yönünde kamuoyunda yorumlar yapılmıştı.
YRP’nin yerel seçimlerde AK Parti’yi destekleyeceği iddiaları konuşulurken YRP’nin iki büyükşehir belediye başkanlığını istediği ve AK Parti’nin buna sıcak bakmadığı için anlaşma sağlanamadığı iddiaları kamuoyunda geniş yer bulmuştu.

Erdoğan ve Erbakan Anlaştı mı?

AK Parti’nin teklifi üzerine bugün YRP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantı öncesinde YRP Genel Başkanı Erbakan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir görüşme yaptığı ve anlaşmanın sağlandığı iddia edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Erbakan’ın yaptığı görüşme sonrasında özellikle YRP’nin birçok yerde aday çekme hususunda anlaştıkları belirtiliyor.

Bakmadan Geçme