Yeniden Refah ittifak görüşmelerini durdurdu

YRP Sözcüsü Suat Kılıç AK Parti ile olan ittifak görüşmelerini durduğunu bildirdi. Kılıç, "AK Parti ile ittifak görüşmelerimiz ilerlemiyor"

Yerel seçimlere sayılı günler kala AK Parti ile Yeniden Refah Partisi (YRP) arasında süren hummalı ittifak çalışmaları biranda durdu. YRP Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın katıldığı canlı yayın programında Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum ve AK Parti hakkında sarfettiği sözlerden ile Kuzey Irak'tan gelen şehit haberleri sonrasında duran ittifak çalışmaları yeniden başlatılmadı.

YRP temsilcileri "kapımız açık" dese de AK Parti kanadından açık olan kapıyı çalma veya içeriye girme gibi bir eğilim şu ana kadar yaşanmadı.

Suat Kılıç:

YRP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Suat Kılıç, yerel seçimler öncesi AK Parti ile yaptıkları ittifak görüşmelerinin durdurulduğunu açıkladı.

Kılıç, "AK Parti ile ittifak görüşmelerimiz ilerlemiyor. Heyetler arası görüşmeler kesildi. Randevulaşma gibi bir durum söz konusu olmadı. Bizden herhangi bir talep veya girişim de olmayacak" şeklinde konuştu.

Kapılar açık dedi


Kılıç, liderler düzeyinde bir talep gelmesi durumunda buna olumlu bakacaklarını belirterek, siyasetin müzakereye açık olması gerektiğini ve işbirliğine kapıların açık tutulmasının önemini vurguladı.

Ayrıca, "Siyasette 24 saat bile uzun bir süredir" diyerek, siyasi duruşlarının manipülatif şekilde yorumlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Açıklamaların ardından AK Parti kanadından ittifak çalışmalarına ilişkin nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme