Yeniden Refah Partisi'nde İstifa Depremi Devam Ediyor!

Geçtiğimiz günlerde Sivas teşkilatından 220 kişinin istifasıyla sarsılan ve gündem olan Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) bir istifa haberi de Elazığ'dan geldi.

2023 genel seçimleri ve yerel seçimlerdeki başarısıyla dikkat çeken Yeniden Refah Partisi, aradan bir yıl bile geçmeden arka arkaya gelen istifa haberleriyle sarsıldı.

Sivas'ta 220 kişinin istifasıyla gündeme gelen YRP, bu kez de Elazığ'dan gelen istifa haberiyle şok yaşadı.

31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden seçilen Elazığ Arıcak Bükardi Belediye Başkanı Ali Açmaz, 4 ay sonra partisinden istifa etti. Açmaz, partisiyle herhangi bir sorun yaşamadığını belirterek, görevine bağımsız olarak devam edeceğini ifade etti.

Yerel medyada yer alan haberlere göre Açmaz'ın istifasında, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirilerini gerekçe gösterdiği öne sürüldü.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 43, 69 oy oranı ile AK partili rakibini geride bırakanYeniden Refah Partili Ali Açmaz, Elazığ Arıcak'ın Bükardi belde belediyesinin yeni başkanı olmuştu. Açmaz, partisinden istifa etti.

"PARTİMLE SORUN YAŞAMADIM ŞİMDİLİK BAĞIMSIZ DEVAM EDECEĞİM"

İstifasına ilişkin Sözcü'ye konuşan Belediye Başkanı Ali Açmaz, "Partimle herhangi bir sorun yaşamadım. Gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa etme kararı aldım. Şimdilik görevime bağımsız olarak devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Açmaz, "YRP'deyken beldenize hizmet almakta zorlanıyor muydunuz?" sorusuna cevap vermekten kaçındı.

"ERBAKAN'IN ERDOĞAN ELEŞTİRİLERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ"

Yerel medyada yer alan haberlere göre ise Belediye Başkanı Ali Açmaz'ın istifasında, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştirilerini gerekçe gösterdiği öne sürüldü.

MUHABİR

Bakmadan Geçme