• Haberler
  • Gündem
  • YÖK Başkanından Dikkat Çeken Diploma Açıklaması Her Kapıyı Açmaz!

YÖK Başkanından Dikkat Çeken Diploma Açıklaması Her Kapıyı Açmaz!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan 'Uluslararası Kariyer Günleri' kapsamında düzenlenen 'Kariyer Planlamayı Yeniden Şekillendirme: Boşlukları Kapatma' başlıklı konferansta çeşitli açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Uluslararası Kariyer Günleri" kapsamındaki konferansta konuştu. Özvar, üniversite hayatının son derece değerli olduğunu ve öğrencilere birçok şey kattığını vurguladı.

DİPLOMA ÖNEMLİDİR ANCAK...

Üniversitede elde edilen akademik ve teorik birikimin gençlerin geleceği açısından önemli olduğunu belirten Özvar, üniversite hayatının sadece bu birikimle sınırlı olmaması gerektiğini vurguluyor. Diploma'nın önemli olduğunu ancak tek başına her kapıyı açabilecek bir anahtar olmadığını ifade ediyor.

DOĞRUDAN MESLEK KAZANDIRMIYOR

Üniversite eğitiminin sadece bir diploma sağlamadığını, doğrudan bir meslek kazandırmadığını dile getiriyor. Bu nedenle hem velilerin hem de öğrencilerin üniversite hayatını sadece akademik başarıya odaklanarak değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal becerilerin geliştirildiği bir tecrübe olarak görmeleri gerektiğini vurguluyor.

Öğrencilerin hangi üniversite ve bölümde okurlarsa okusunlar kendilerini sürekli geliştirmekten ve yeni kazanımlar elde etmekten vazgeçmemeleri gerektiğini, teorik öğrenmelerin yanı sıra uygulamalara ve ders dışı kazanımlara da önem vermeleri gerektiğini belirtiyor.

YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇECEK

Avrupa’da yükseköğretim alanında mikro yeterliklerin yükseköğretim ve sektörler açısından dönüştürücü bir etkiye sahip olacağı ifade eden Özvar, "Avrupa yükseköğretim alanındaki düzenlemelerle uyumlu usul ve esaslar belirlemek üzere paydaşlarımızla yürüttüğümüz çalışmalar şu anda tamamlanmak üzeredir ve mikro yeterliklerini kredilendirilmesi süreci yakın zamanda hayata geçecektir" dedi.
 

Bakmadan Geçme