• Haberler
  • Siyaset
  • YRP'den AK Parti'ye 'Size Cumhurbaşkanlığını Verdik, Vefanızı Gösterin'

YRP'den AK Parti'ye 'Size Cumhurbaşkanlığını Verdik, Vefanızı Gösterin'

Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti arasındaki ittifak konusu belirsizliğini korurken YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok kızdıracak ifadelerde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, katıldığı bir programda yerel seçimler ve  AK Parti ile yürütülen ittifak çalışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin 2019 yılında iktidardayken İstanbul ve Ankara’yı kaybettiğini ve bu seçimde de kaybedeceğinin net bir şekilde görüldüğünü belirten Altınöz, ittifak talebinin AK Parti’den geldiğini ve kendilerinin bir taleplerinin olmadığını söyledi.

"14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığını verdik. Onlar da vefalarını göstersinler. Niye biz sürekli AK Partiyi destekliyoruz ben bunu da anlamıyorum. Biz AK Parti’yi desteklemek için kurulmuş bir parti değiliz” diyen Altınöz’ün açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Bizim ak partiden talebimiz yok. AK Parti yöneticileri bizimle görüşmek istediler bu görüşmede; İstanbul, Ankara ve İzmir’de AK Parti adaylarını desteklememizi istediler. Büyükşehir belediye başkanlarını desteklemizi istediler. İlçelerde böyle bir şey yok. Biz ilçelerde kendi adayımızı çıkardık. Salonlara sığmıyoruz. Muazzam bir teşkilat, yerel seçimlere hazırız. Mahalle başkanlarını, baş müşahitlerimizi atamışız. Yeniden Rafah partisi çok güçlü bir parti. Bizim Yeniden Refah Partisi olarak bu talebe karşılık sayın cumhurbaşkanımızla kamuoyuyla paylaştığımız açıklamalarımız oldu. 

2019 yılında AK Parti iktidardayken İstanbul ve Ankara’yı kaybetti. İstanbul’da İmamoğlu Ankara’da Mansur Yavaş kazandı ve yaklaşık 5 yıldır görevlerinin başındalar. 

Bizde şu anda Türkiye’nin yükselen yıldız partisiyiz. Uçak pistte hızlanıyor hızlanıyor ondan sonra ön teker kalkıyor sonra arka iki teker kalkıyor 45 derecelik açıyla yukarı doğru gidiyor. Bizim partimiz şu anda bu şekilde. Bizim partimiz çok hızlı gidiyor. 

Sandıktan Birinci Parti Çıkacağız, En Çok Belediye Kazanan Parti Olacağız

81 il 922 ilçeyi 15 günde bir tarıyoruz, Anadolu buluşmalarımız var genel başkanımızla birlikte 81 şehre gidiyoruz sık sarı ziyaret ediyoruz. Esnafı, ileri gelen insanlarla görüşme yapıyoruz. Kanaat önderleriyle. Biz sahayı çok iyi biliyoruz. İlçeleri de geziyoruz. Görüyoruz ki vatandaş Yeniden Refah diyor. Yazarlara sorun YRP nasıl. Sandıklardan birinci parti olarak çıkacağız. Ben inanarak söylüyorum kamuoyu araştırmaları da bunu söylüyor. 
Yüzde 20 ile 18 ile seçilebiliyorsunuz. Yeniden Refah Partisi sandıklardan birinci parti olarak çıkacak. En çok belediyeyi kazanan parti olarak çıkacağız. İl ve ilçelerde. 

Vatandaş 22 Yıllık AK Parti İktidarından Yorulmuş Memnun Değil!


Vatandaş bunu söylüyor çünkü türkiyenin 22 yıllık AK Parti iktidarlarından vatandaş yorulmuş. Memnun değil çok net. Ekonomik olarak da memnun değil. 
İstanbul’da, Ankara’da ve İzmir’de Yeniden Refah kararını vermedi henüz. Onların da bize tam olarak ne söylediğini anlamaya çalışıyoruz. Onlar; ‘bizi destekleyin’ diyor. Meclis üyeliği verebiliriz gibi önerileri var onunla alakalı da net bir şey yok. İlçe belediyeleriyle alakalı net bir şey yok.


Gönlümüzde Yatan Teklif Getirmezlerse Adayımızı Belirleyip Yolumuza Devam Ederiz

Eğer onlar bize makul, bizim kalbimize gönlümüzde yatan bir teklif getirmezlerse adaylarımızı belirleyip yolumuza devam ederiz. Bizim aday problemimiz yok. Buna onlar karar verecek. Onlar bize teklif etti. Biz gidipte; ‘sizi destekleyelim şuraları şuraları verin’ gibi bir talebimiz yok. 

Meclis Üyeliği Teklif Ediliyor, Bunun İçin AK Partiyi Desteklemeyiz

Onların teklifi nedir onu anlamaya çalışıyoruz. Somut bir teklif ortada yok. Meclis üyeliği verilmesi gibi bir cümleden bahsetti başkanlarımız sadece meclis üyeliği vermek suretiyle İstanbul, Ankara, İzmir’de neden AK Parti’yi destekleyelim. Biz bunu kimseye anlatamayız. Kendime anlatamıyorum bırakın tabanımıza anlatmayı. Böyle bir şey olamaz. 


2019’da Kaybettiler Yine Kaybedecekler

Biz istanbulu kazanabiliriz. 1994 yılında kazandık. 94’de Refah Partisiyle birlikte Sayın Erdoğan belediye başkan adayıydı hiç şans verilmiyordu kazandık. Bu teşkilatla kazandı.

2019’da AK parti Istanbul Ankara’yı kaybetmiş, gerçekçi olalım. Şimdi yine kaybedecek ben bunu görüyorum sahada. AK Parti yorgun, AK Parti halsiz. Genel itibariyle ben görüyorum bunu. Teşkilatlara bakın heyecan kalmamış. AK Parti’den bize çok ciddi anlamda teşkilat gücü geliyor. 

Biz dedik ki bu seçimde İstanbul ve Ankara’da YRP’nin adaylarını destekleyin. YRP zaten kazanacak. Sizde kazanmış olursunuz. Bizi destekleyin dedik. 

Biz Size Cumhurbaşkanlığını Verdik, Vefa Gösterin İstanbul ve Ankara’da YRP’yi Destekleyin!

Birde bizim en son 14 Mayıs’ta biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanına vermiş olduğumuz bir destek var. Onlar da vefalarını göstersinler. Niye biz sürekli AK Partiyi destekliyoruz ben bunu da anlamıyorum. Biz AK Parti’yi desteklemek için kurulmuş bir parti değiliz ki. Böyle bir şey var mı? Bir kere bunun bize söylenmesini de anlamıyorum. AK Parti çalışsın kazansın o zaman. Bize neden teklif getiriyor. 

Cumhurbaşkanlığını Verdik Daha Ne Yapacağız

Bize somut, açık net, matematiksel teklif getirecekler. Kusura bakmasınlar. Onlara 14 Mayıs’ta gereken desteği verdik. Cumhurbaşkanlığını verdik. Daha ne yapacağız. Onlar da vefalarını göstersinler. Neden YRP’nin İstanbul, Ankara’daki adaylarını desteklemiyorlar. Neden sebep ne? Kazanıyorlarsa bize ihtiyaçları yok ki o zaman kazansınlar. O zaman neden gelip de bize ittifak yapalım diyorlar. 

İhtiyaç duyuyorlarsa o zaman biz de diyoruz ki, biz size gerekeni yaptık. Muhtarlık veya belediye başkanlığı değil cumhurbaşkanlığını verdik. Devleti yönetiyorsunuz. Tek başına imza yetkisi var cumhurbaşkanının. Onlar da vefa borcunu ödesin, kusura bakmasınlar. Biz kardeşiz ama siz mi karar vereceksiniz bizim hakkımıza, hukukumuza…
Biz çok güçlü bir partiyiz. Sandıkları patlatacağız. 94 ruhunu yaşatacağız. 1994 yılında da böyle oldu. Sayın Erdoğan’ın, Sayın Gökçek’in kazanacağına hiçkimse inanmadı. Biz bunu söyledik. Kendileri bilir. Onlarda diyebilir, öyle şey olur mu biz kendi adayımızı çıkartacağız. O zaman herkes kendi yoluna.”

Altınöz’ün açıklamalarının ardından YRP ile AK Parti arasındaki ittifak konusunun tamamen kapandığı yorumları yapılırken AK Parti cephesinin söylemler karşısında ne cevap vereceği merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme