• Haberler
  • Gündem
  • YRP Zeytinburnu belediye başkan adayı Gökhan Kasap kimdir?

YRP Zeytinburnu belediye başkan adayı Gökhan Kasap kimdir?

Yeniden Refah Partisi, 2024 Yerel Seçimleri için il bazlı büyükşehir, ilçe ve belde başkan adaylarını belirledi. buna göre İstanbul Zeytinburnu ilçesinin belediye başkan adayı Gökhan Kasap oldu.

1974 yılında İstanbul Zeytinburnun’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite tahsilini İstanbul'da tamamladı. 1982 yılında TRT Çocuk Saatinde başladığı spikerlik, sunuculuk ve film seslendirmenliğini 1997 yılında TGRT Radyosunda haber spikeri olarak sonlandırdı. 1997 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Askerlik vazifesi öncesi lisanını geliştirmek amacıyla İngiltere St. Joseph Hall okulunda eğitim aldı.

Askerlik vazifesini Ankara’da tamamladıktan sonra Sezginler A.Ş’de ürün müdürü, Çizmeci Tekstil A.Ş ‘de pazarlama müdürü ve Altınok-Herchahn & Zylla A.Ş’de ithalat-ihracat müdürü olarak çalıştı. 2003 yılında bilgisayar sarf ve donanım malzemeleri satan Yakamoz Ltd. Şti’ni kurdu. 2008 yılında firma ortaklığından ayrıldı. Siyasi hayatına 2002 yılında AK Parti Zeytinburnu Kurucu ilçe başkan yardımcısı olarak başladı. Yerel seçimlere kadar dış ilişkilerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı ve ilçe başkan vekilliği görevlerini yürüttü.

2004 yerel seçimlerinde Zeytinburnu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi seçilerek belediye başkan yardımcılığı görevine atandı. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde tekrar Zeytinburnu ve İ.B.B meclis üyesi seçilerek başkan yardımcılığı görevini devam ettirdi. Ardından AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi saflarına katıldı. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme