• Haberler
  • Siyaset
  • Yumruklu Kavgadan Sonra Mecliste Öyle Bir Küfür Edildi ki, Herkesi Şok Etti!

Yumruklu Kavgadan Sonra Mecliste Öyle Bir Küfür Edildi ki, Herkesi Şok Etti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde arka arkaya skandallar yaşanıyor. Önce tekmeli yumruklu kavgayla başlayan gerginlik meclisin bu zamana kadar duymadığı küfür skandalıyla devam etti.

TBMM son yılların en gergin dönemlerinden birisini geçiriyor. Mecliste önce AK Partili eski bakan Adil Karaismailoğlu ile DEM Partili Ali Bozan tekme ve yumruklarla kavga etti.

Dem Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak yaptığı konuşma sırasında geçmiş bir olayı hatırlatarak ettiği küfürler ortamın gerilmesine neden oldu.

Türkiye gündemine bomba gibi düşen olayın yankıları henüz daha devam ederken Meclis bir skandalla daha gündeme geldi.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti grubundan bir kadın milletvekilinin kendilerin sinkaflı küfür ettiğini iddia etti.

Sakık, "Burada daha önce şu başkanımızın oturduğu yerde bize ve grubumuza aynı kullandığı cümle şuydu; 'P....ler' dedi ama tutanaklara geçmedi. Çünkü bu memurlara bu talimatlar verilmiş ve tutanaklara geçmeyen bir 'P....ler' kelimesi.

Meclis Başkanı Bekir Bozdağ'ın Sakık'ı uyarması ve bu sözleri tekrar etmemesi gerektiğini söylemesi üzerine ise Sakık, "Sonra sizin grubunuzdan bir kadın arkadaş, çıkıp grubumuza 'O.....çocukları' dedi ifadelerini kullandı. Sakık'ın o sözlerinin ardından TBMM Genel Kurulu'nda tansiyon yeniden yükseldi.

Sakık'ın sözleri üzerine milletvekillleri arasında gerginlik yaşandı. Çok sert tartışmaların yaşandığı olay sonrasında TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, oturuma ara verdi.

MUHABİR

Bakmadan Geçme