• Haberler
  • Sağlık
  • Yurt Dışına Giden Doktor Sayısı 15 Bine Ulaştı! Durum Endişe Verici

Yurt Dışına Giden Doktor Sayısı 15 Bine Ulaştı! Durum Endişe Verici

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, yurt dışına giden hekim sayısının 15 bine ulaştığını belirtti. Çömez, bu durumun Tıp Fakültesi öğrencileri arasında yurt dışı hayali oluşturduğunu ifade etti.

Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Giderlerse gitsinler" sözünün ardından ülkeden ayrılan doktor sayısının arttığını ve artmaya devam edeceğini dile getirdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET ARTTI

Çömez ayrıca, sağlık sistemindeki randevu sorununun da yurt dışına giden hekimlerden kaynaklandığını iddia etti. Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin de arttığını belirten Çömez, Avrupa ülkelerinde doktorlara ve sağlık görevlilerine yönelik şiddetin olmadığını ancak Türkiye'de sıkça yaşandığını vurguladı.

FAZLA MAAŞ ALIYORLAR

Yurt dışında çalışmak isteyen Türk hekimlerinin belirli koşulları sağlamaları gerektiğini söyleyen Çömez, AB ve ABD'de çalışabilmek için akredite dil sınavı ve tıbbi sınavlardan geçmek gerektiğini belirtti. Ayrıca, Almanya'da bir hekimin en az 4 bin Euro ücret aldığını, İngiltere'de ise cerrahların daha yüksek ücret aldığını dile getirdi.

DURUM ENDİŞE VERİCİ

Çömez, Türkiye'deki eğitim hastanelerinde çocuk sağlığı ve hastalıkları branşını tercih eden genç doktor sayısının az olduğunu ve bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme